Okul Müdürümüz Birol Köse’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı:

Okul Müdürümüz Birol Köse’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı:

Okul Müdürümüz Birol Köse’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı:

29.10.2023 152

Değerli Yönetici, Öğretmen ve Mesai Arkadaşlarım, Sevgili Öğrencilerimiz, Kıymetli Velilerimiz…

 

 

 

Bugün Cumhuriyetimizin 100. yılını doldurduğu en büyük bayramdır. Kutlu olsun!
Bu anda büyük Türk milletinin bir ferdi olarak bu kutlu güne kavuşmanın en derin sevinci ve heyecanı içindeyiz.
“Cumhuriyet nedir? Niçin bayram olarak kutluyoruz?” sorusunun cevabını Duygu Öğretmenimiz en güzel şekilde verdi bizlere… Kendisine teşekkür ediyoruz…

 

Kahraman Türk Milleti az zamanda çok ve büyük işler yapmıştır. Bu işlerin en büyüğü, temeli Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan Türkiye Cumhuriyeti'dir.

 

"Türk Milletinin tabiatına ve geleneklerine en uygun olan yönetim, cumhuriyet yönetimidir". Cumhuriyet, Türk Milletinin kendisidir. Ne mutlu bizlere ki kayıtsız ve şartsız biçimde bu ülkenin en büyük kazanımlarından biri olan Cumhuriyetin 100. yaşını kutluyoruz. Zor şartlarda kazanılmış bir yurttaşlığın ve özgürlüğün değerini onunla bildik ve her bir kişinin eşit haklara sahip olmasının kıymetini onunla anladık.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk "Cumhuriyet, kendisine bağlı olanlara en ileri aşamalara götüren imkânları verir." der. Biz de Cumhuriyetle elde ettiğimiz imkânların şuuru içinde bu imkânları geliştirmek ve çağın gerekleriyle zenginleştirerek eğitim yolunu aydınlatmak gayesindeyiz.

 

Bugün, Atatürk’ün “Yaptıklarımızı asla kâfi göremeyiz. Çünkü daha çok ve daha büyük işler yapmak mecburiyetinde ve azmindeyiz.” sözlerini ilke edinerek; her alanda daha da çok ilerlemek için, Cumhuriyetimizin sarsılmaz değerleri ışığında var gücümüzle çalışıyoruz.

 

Cumhuriyetimizin 100. yaşına erişmesinin kıvancını duyduğumuz bu kutlu günde, en kıymetli emanetimiz olan bu büyük değerimizi gelecek nesillere kavratmanın, onlar eliyle Ülkemizi daha güzel günlere eriştirmenin sorumluluğunu eğitimciler olarak hassaten taşıyoruz. Bir fazilet olan Cumhuriyetin kimliğini daima koruyup heyecanını daima yaşatacağız.

 

Değerli Öğretmen Arkadaşlarım, Yeni nesli, Cumhuriyet’in özverili öğretmen ve eğitmenleri olarak bizler yetiştireceğiz; yeni nesil, bizim eserimiz olacaktır.Hiçbir zaman hatırımızdan çıkmasın ki, “Cumhuriyet bizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister.”

 

Değerli Velilerimiz, 15 Temmuz’da “Hâkimiyet kayıtsız, şartsız milletindir” “Ya İstiklal ya ölüm!” diyerek “milli birliğimizle Cumhuriyetimizin değeri demokrasimize nasıl sahip çıktıysak Atatürk’ün en büyük eserim dediği mirası, Cumhuriyetimize de hep birlikte sahip çıkmaya devam edeeğiz. Çocuklarımıza “söz konusu vatansa gerisi teferruattır” diyerek onları ‘vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır’ bakışıyla yetiştireceğiz.

 

Ey Türk gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur. Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti Büyük Önder Atatürk ve arkadaşları kurdu, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.

 

Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır; fakat Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacaktır…

Bu duygu ve düşüncelerle başta Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; canlarını vatan, millet ve devlet uğruna feda eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Cumhuriyet Bayramımızın 100. yıl dönümünü en kalbi duygularımla kutluyorum.